Startpagina instellen

Welke browser je ook gebruikt, zelf een startpagina instellen is altijd mogelijk. Dit kan een webpagina zijn waar je vaak naar surft of bijvoorbeeld de homepage van je werk. Wat je ook wilt als startpagina, bij elke browser is het mogelijk om die aan te passen. Lees hier meer over wat een startpagina is en hoe je een startpagina instelt per browser.
Wat is een startpagina?

De definitie van een startpagina luidt als volgt: de landingspagina waar je op terecht komt als je jouw internetbrowser opent. Een browser is een computerprogramma om webpagina’s mee te bekijken. De meest populaire browsers zijn Internet Explorer, Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox. Daarnaast bestaan er ook minder bekende, alternatieve browsers zoals Camino, Lunascape, Seamonkey en CoolNovo. Als we surfen op het internet is het handig als je meteen op een pagina terechtkomt waarmee je je browser optimaal kunt benutten.

Bij een startpagina instellen denken we dan meestal aan Google zodat je snel kunt zoeken naar datgene je wilt vinden. Maar een startpagina kan natuurlijk ook een nieuwswebsite zijn of eender welke website die jij als startpagina wenst.
Verschillende browsers

Bij elke browser is een startpagina instellen makkelijk. Je hoeft enkel de menubalk te vinden en vandaar kan je gewoon uit de naam afleiden waar je jouw gewenste startpagina kunt instellen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste plek vindt, is hier een beknopt overzicht per browser.

?        Internet Explorer: Klik in de menubalk bovenin je browser op ‘Extra’ en kies daarna voor ‘Internetopties’. Indien je geen menubalk ziet, ga je met je muis op de grijze bovenbalk staan. Daar klik je op de rechtermuisknop en vink je de ‘Menubalk’ terug aan waardoor deze weer verschijnt. Bij het tabblad ‘Algemeen’ onder ‘Internetopties’ vul je je gewenste startpagina. Klik op ‘OK’ en open je browser opnieuw. Ziedaar, jouw gekozen startpagina.

?        Mozilla Firefox: Een startpagina instellen voor de browser Mozilla Firefox doe je door in de menubalk op ‘Extra’ te klikken en daarna op ‘Opties’. In het veld ‘Startpagina’ klik je een startpagina naar keuze in. Bevestig met ‘OK’ en open je browser opnieuw om het resultaat te zien.

?        Google Chrome: Bij Google Chrome klik je rechts bovenin de browser op het icoontje van de werksleutel. Klik daarna op ‘Opties’ en vul in het veld ‘Deze pagina openen’ jouw gewenste startpagina in. Klik op ‘Sluiten’ en open je browser opnieuw om je nieuwe startpagina te zien.

?        Opera: Ook bij de browser Opera is een startpagina instellen heel gemakkelijk. Je kiest in de menubalk bovenin de browser voor ‘Extra’, daarna voor ‘Voorkeuren’ en daar ga je je startpagina instellen. Klik op ‘OK’ en open een nieuw tabblad om je nieuwe startpagina te kunnen zien.

?        Safari: Rechts bovenin de browser vind je een tandwieltje met een pijltje naar beneden. Klik op dit symbooltje en kies dan voor ‘Opties’. Vul in het veld ‘Startpagina’ jouw gewenste landpagina in en klik vervolgens op het kruisje rechts bovenaan. Ziezo, je nieuwe startpagina is ingesteld.
Google

Veel mensen willen de zoekmachine Google als startpagina instellen. En dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Google is nog steeds de meest gebruikte zoekmachine en daarom is het handig om deze zoekmachine als startpagina te hebben. Zo kan je meteen zoeken op het internet en verspil je geen tijd met eerst te surfen naar de website van Google.

Popups

Je hebt het zelf waarschijnlijk al meegemaakt. Je bent aan het surfen, je bezoekt een pagina en plots verschijnt er een popup. Lees deze popups altijd goed, want voor je het weet ga je akkoord met een popup met de optie ‘Deze pagina instellen als startpagina’. Deze vervelende optie kan je ook krijgen als je lijstjes, enquêtes of gegevens aan het invullen bent. Let er dus altijd goed op dat je niet akkoord gaat met deze popups. Voor je het weet is je startpagina veranderd en moet je opnieuw je startpagina instellen. Wie een website heeft, wil graag dat die website bezocht wordt. Dit zijn dan ook de websites waarvan je dergelijke popups kunt verwachten.
Spyware

Daarnaast is het helaas mogelijk dat je computer is besmet met een spyware. In dat geval is het mogelijk dat je startpagina steeds blijft veranderen. In dit geval is het ten sterkte aangeraden om je computer of laptop te scannen met een Anti-Spyware programma. Wees ook altijd voorzichtig met het downloaden van leuke toolbars met allerlei extra emoticons en dergelijke functies. Vaak bevatten deze toolbars ook spyware en veranderen ze constant je startpagina.

Reageren kan hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *