Download Mozilla Firefox

Begin direct met download via de officiële website van Mozilla.

Firefox download

Kijk eens naar je browser. Veel kans dat je gebruik aan het maken bent van een Firefox download zonder je het zelf beseft. Maar wat is Firefox? Deze gratis, open-source internet browser is gebaseerd op de Mozzillacode, en kan gebruikt worden voor Windows en Linux. Mozilla is een soort toolkit, ontworpen voor webstandaarden, prestatie en platformonafhankelijkheid. Firefox is de snelle, gemakkelijke en kleine webbladeraar van Mozilla waar je hieronder meer informatie over kunt lezen.
Mozilla en Firefox: het verschil

Het verschil tussen Mozilla en Firefox is eenvoudig. Mozilla is de complete set van webgerelateerde applicaties. Denk daarbij aan een browser, een e-mailprogramma, een chatprogramma en dergelijke. Firefox is slechts een klein onderdeel van deze complete webset genaamd Mozilla. Zo wijkt de gebruikersinterface van Firefox af van die van Mozilla en kan je na een Firefox download gebruik
maken van aanpasbare knoppenbalken.
Waarom Firefox?

Een van de hoofdreden om een Firefox download uit te voeren, is natuurlijk omdat Firefox een open source software is. Met andere woorden: iedereen heeft het recht om Firefox te gebruiken waardoor een Firefox download volledig gratis is. Daarnaast is Firefox ook veiliger dan andere grote browsers zoals Internet Explorer. Dit komt omdat Firefox niet zo sterk is geïntegreerd met Windows waardoor het moeilijker wordt voor hackers om codes te breken. Ook virussen doen veel minder kwaad. Een andere reden is dat Firefox geen VBScript of ActiveX ondersteunt. Beide technologieën hebben in het verleden al meerdere beveiligingsgaten in IE veroorzaakt. Je las al dat virussen veel minder kwaad kunnen doen en dat komt omdat spyware niet automatisch geïnstalleerd kan worden in Firefox. Daarvoor is altijd jouw toestemming voor nodig. Ten slotte is het ook jij die de volledige controle hebt over cookies die websites aanbieden. Dankzij deze simpele verschillen, is het voor jou, de gebruiker, aangeraden om over te gaan tot een Firefox download.
Beter dankzij Talkback

Misschien heb je al eens gehoord van het programma Talkback. Dit programma komt enkel tevoorschijn als Firefox vastloopt. Als dit het geval is, vraagt Talkback of het informatie over de crash mag doorsturen naar Mozilla. Op die manier was Mozilla de afgelopen jaren in staat om duizenden fouten te vinden en te herstellen. Zo is Mozilla in staat om de kwaliteit van Firefox constant te testen en te verbeteren. Omdat Firefox niets zomaar activeert, kan jij bij het starten van Talkback kiezen om wel of niet mee te doen. Als je kiest om de data van de crash door te sturen, wordt je gevraagd om een e-mailadres door te geven. Afhankelijk van de soort crash kan er ook gevraagd worden naar de URL die deze crash veroorzaakte. De commentaren komen terecht bij een kleine groep mensen die deze omzetten in ‘bugzilla bugs’. Om deze fouten te zien, kan je in het zogenaamde bugzilla zoeken naar de keywords topcrash en zo kijken waar het eventueel fout kan lopen.
De snelheidskoning

In het land der browsers wordt Firefox vaak de snelheidskoning genoemd. Die bijnaam kreeg de browser van Mozilla niet zomaar. Uit tal van onafhankelijke tests overtrof Firefox de andere browsers steeds. Als je dus kiest voor een Firefox download mag je erop vertrouwen dat jouw browser de snelste is op het wereldwijde web. Firefox is alvast een uitstekende keuze voor wie graag spelletjes speelt op het web. Firefox is de absolute leider in onlinegaming dankzij de succesvolle pogingen om de surfervaring sneller te maken. Ook zaken openen, wisselen van tabbladen en het verkrijgen van resultaten van de Awesome Bar gaan sneller dan op eender welke browser. Zo beland je snel en makkelijk op de website waar je heen wilt.
Reageren of feedback geven? Laat hieronder een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *