Advertentie

Google Chrome Downloaden

Gebruikt onderstaande link om direct Google Chrome te downloaden via de website van Google.

Chrome download

Google Chrome is een van de populairste browsers van het moment. En terecht, want na een Chrome download ervaar je een nieuwe manier van surfen op het internet. Google lanceerde de browser in 2008 en bouwde daarmee voort op de technieken van Webkit. In enkele jaren tijd wist Google een groot marktaandeel te veroveren dankzij de vele Chrome downloads. Graag leggen we je uit hoe je Chrome voor jouw computer kunt downloaden en wat de diverse mogelijkheden zijn van Google Chrome. Wedden dat je vandaag nog zult gebruikmaken van deze gratis webbrowser.

Downloaden

Een Chrome download is beschikbaar voor de besturingssystemen Mac OS X, Linux, Android, iPhone en iPhad. Binnen enkele seconden heb je de gratis webbrowser geïnstalleerd en kan je aan de slag met Google Chrome. Een van de redenen waarom Chrome een populaire webbrowser is, is omdat er met regelmaat nieuwe en verbeterde versies uitgebracht worden. Op die manier blijven de gebruikers tevreden en maken ze gebruik van een van de snelste en veiligste browsers. Via de Supportpagina van Google kan je snel kiezen voor een Chrome download. Je hebt de keuze uit een download voor Windows-, Mac- en Linux-computers, een download voor Android-telefoons en -tablets, iPhone en iPads.

Meteen zoeken

Na een Chrome download merk je meteen dat je sneller aan het surfen bent. En dat heeft absoluut niets met je internetsnelheid te maken. Het heeft wel te maken met enkele functies van Google Chrome. Denk daarbij aan de functie meteen zoeken. Als je je browser opent, kan je in de omnibox meteen een zoekwoord invullen. Je krijgt meteen de meest gezochte resultaten op Google en tussen die lijst van suggesties kan je er eentje kiezen. Zo heb je meteen wat je zocht en vind je soms zelf iets waarvan je niet dacht dat het relevant zou zijn. De omnibox bewaart trouwens ook je recente zoekopdrachten en bezochte websites. Uiterst handig als je niet meer de naam herinnert van die interessante website die je vorige week had bezocht.

Minder typen

Het is geen geheim dat typen soms lastig kan zijn. Vooral als je steeds maar hetzelfde moet invullen. Denk daarbij aan webformulieren waarbij je steeds diezelfde gegevens moet invullen. Dankzij de optie ‘Automatisch invullen’ behoort dit vervelende werkje echter tot de verleden tijd. Na een Chrome download en het activeren van deze optie, kan je gewoon met een klik alles meteen invullen. Deze optie werkt trouwens op allerlei apparaten zodat je minder op het kleine schermpje van je smartphone hoeft te typen.

Apparaten synchroniseren

Nog een handige tool van Google Chrome is dat die alle geopende tabbladen, bladwijzers en recente zoekopdrachten op je computer ook weergeeft op je telefoon, tablet en andersom. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op je andere apparaten met je account van Google. Zo kan je alle apparaten met elkaar synchroniseren. Inloggen met je account van Google heeft trouwens nog andere voordelen. Als je computer bijvoorbeeld gestolen of beschadigd wordt, kan je je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen gewoon terughalen door weer in te loggen bij Crome op je nieuwe computer. Daarnaast zijn ook andere services van Google veel gebruiksvriendelijker aangezien je ook automatisch voor deze diensten bent ingelogd. Denk hierbij aan de e-mail tool Gmail, de filmpjeswebsite YouTube, het fotoprogramma Picasa en de functie Google Zoeken.

Persoonlijke toets

De leukste functie van Google Chrome is dat je precies kunt surfen zoals jij dat wilt. En dat met aangepaste thema’s applicaties en extensies voor Chrome. Zo kan je ook meteen naar je favoriete websites surfen met behulp van bladwijzers en startpagina’s. En het leuke van allemaal is dat die aanpassingen meteen gesynchroniseerd worden op al je apparaten. Met surfen zoals jij dat wilt, bedoelen we ook surfen zonder sporen achter te laten op je eigen apparaat. Is dat dan mogelijk? Jawel, danzkij Incognito. Deze privacy modus van Chrome geeft je de mogelijkheid om te surfen zonder sporen achter te laten op je computer, laptop, tablet of smartphone. Ten slotte is het nog uiterst handig dat elk tabblad in Chrome in een zogenaamde eigen sandbox draait. Dit wil zeggen dat als er een tabblad crasht, niet de gehele browser uitgeschakeld wordt.

Hulp nodig?

Mocht je hulp nodig hebben tijdens het downloaden van Chrome of tijdens het gebruik ervan, dan kan je altijd terecht op de supportpagina van Google. Daar vind je het antwoord op allerlei vragen die het meest voorkomen. Natuurlijk kan je online ook altijd terecht op tal van forums waar mensen hun problemen met Chrome delen.