Advertentie

Google als startpagina

De zoekmachine Google is zonder twijfel een van de belangrijkste zoekmachines die je op het internet kunt terugvinden. Veel mensen beslissen dan ook om Google in te stellen als hun startpagina. Een startpagina is de eerste pagina die je krijgt als je je webbrowser opent. Voorbeelden van webbrowsers zijn Mozilla Firefox, Internet Explorer en Google Chrome. Wil jij net als die andere mensen Google als startpagina? Neem dan online een kijkje en kom te weten hoe je Google als startpagina kunt instellen op jouw webbrowser.

Succes gegarandeerd

Toen Google in 1997 werd gelanceerd, verdrong het al snel AltaVista als de belangrijkste zoekmachine op het wereldwijde web. De basis van de zoekmachine Google is een gepatenteerd algortime. De naam van dit algoritme is PageRank en wordt gebruikt om de resultaten van een zoekopdracht te rangschikken. Afhankelijk van het aantal citaties of aanhalingen, bepaalt dit algoritme het belang van een pagina aan de hang van het aantal keren dat de pagina wordt gelinkt vanaf andere pagina’s op het internet.

Instellingen per webbrowser

Afhankelijk van de webbrowser waarmee je werkt, is er een verschillende manier om Google als startpagina in te stellen. Bij de meeste webbrowers doe je dit door naar het menu te gaan en daar te kiezen voor instellingen. Daar kan je dan de website van Google ingeven en dan op bevestigen klikken zodat dit je nieuwe startpagina wordt. Voorbeelden van webbrowsers zijn Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari en Opera. Minder bekende webbrowers zijn Camino, Konqueror, Seamonkey en Lunascape.

Voordeel Google

Het grote voordeel van Google als startpagina is natuurlijk dat je meteen op zoek kunt gaan als je je webbrowser opent. Ook kan je gewoon in de taakbalk een zoekterm intikken en dan krijg je automatisch de populairste zoektermen van dat moment. Lekker makkelijk, niet?